Objavte svet bez obmedzení: Elektrobicykle, ktoré vás dostanú ďalej, rýchlejšie a s väčšou radosťou! Teraz za bezkonkurenčné ceny do vypredania zásob.

Elektrobicykle prispievajú k duševnému zdraviu a pohode

V Shimane často hovoria o „e-bike úsmeve“ – o veľkom úsmeve na tvárach ľudí, keď prvýkrát skúšajú e-bike, ale radosť z jazdy na e-biku môže mať skutočné a trvalé výhody byť v pohode.

E-bicykle sú skvelé na to, aby umožnili všetkým druhom ľudí zažiť radosť z bicyklovania. Pomoc poskytovaná motorom vám umožní ísť ďalej a rýchlejšie, ako by ste mohli sami. Aj keď je vaša fyzická zdatnosť obmedzená, stále môžete cítiť vietor vo vlasoch a slnko na tvári, keď na bicykli spoznávate nové miesta. Nedávny výskum odhaľuje, že jazda na e-bicykloch pomáha používateľom stať sa zdravšími a šťastnejšími tým, že im pomáha vrátiť sa k cvičeniu a aktivite.

Elektrobicykle zvyšujú výkon mozgu u starších jazdcov shimano-lifestyle-1

Elektrobicykle môžu pomôcť starším ľuďom vrátiť sa k cyklistike a cvičeniu, jedna britská štúdia zahŕňala „skúšku s elektrobicyklami“, kde účastníkom vo veku 50 a viac rokov, ktorí sa vracali k cyklistike po prestávke, zapožičali elektrobicykel na osem týždňové skúšobné obdobie. Testy vykonané pred a po ich 8-týždňovej cyklistike ukázali, ako e-bicykle poskytujú pozitívne výhody pre kognitívne funkcie a pohodu.

Na konci testu si niekoľko účastníkov kúpilo svoje vlastné e-bicykle! Jedna účastníčka opísala, ako jej e-bikovanie umožnilo „vypnúť“ a cítiť sa uvoľnenejšie a ďalšia hovorila o tom, ako im e-bike umožnil „vyraziť spolu ďalej, znovu navštíviť staré miesta a objavovať nové miesta“.

Vďaka e-bicyklom sa budete cítiť šťastnejšie

Austrálska štúdia poskytla neaktívnym ľuďom e-bicykle na obdobie dvanástich týždňov. Nakoniec vedci dospeli k záveru, že „jazda na e-bicykli môže zlepšiť duševné a fyzické zdravie, šťastie a celkový pocit pohody“. Rovnako ako v britskej štúdii, niektorí účastníci milovali zážitok z e-bicyklovania natoľko, že si kúpili vlastné bicykle! Účastníci opísali, ako sa vďaka jazde na e-bicykloch cítili šťastnejšími, pričom jeden z nich povedal: „Výhodou e-bicyklovania pre mňa by bolo duševné zdravie, pretože vás robí naozaj šťastnými, že ste tam vonku na e-biku.

E-bicykle umožňujú každému opäť zažiť výhody cyklistiky

Výhody bicyklovania pre zdravie a pohodu sú široko akceptované; jazda na bicykli môže zlepšiť vaše kardiovaskulárne zdravie, pomôže vám schudnúť a prospeje vašej psychickej pohode. Svetová zdravotnícka organizácia hovorí, že „ propagácia cyklistiky môže zachrániť životy a zlepšiť zdravie v celej Európe “. Ak je však pre váš vek, pohyblivosť, hmotnosť, choroba alebo roky nečinnosti jazda na bežnom bicykli príliš náročná, e-bike vám môže poskytnúť podporu, ktorú potrebujete, aby ste sa mohli opäť hýbať. Elektrobicykel stále poskytuje všetky výhody cvičenia, len na úrovni, ktorá je dostupnejšia pre každého. Je  mýtus, že e-bike podvádza!

Usmejte sa – bicyklovanie je pre vás dobré!

Zanietená cyklistka a lekárka, praktická lekárka Dr. Emma Hopgood hovorí: „Všetci už dlho vieme o výhodách kardiovaskulárneho cvičenia na dlhodobé výsledky v oblasti fyzického zdravia, ale teraz existuje množstvo vedeckých štúdií, ktoré spájajú cvičenie s celkovým zlepšením duševného zdravia. “

„To, kde cvičíte, je rovnako dôležité. V článku publikovanom Extreme physiology and medicine v roku 2013 sa uvádza, že „nedávne recenzie naznačujú, že cvičenie vonku je pre duševné zdravie prospešnejšie ako vnútorné aktivity“.

Štúdie uvádzajú, že zvýšenie sérotonínu (vášho hormónu šťastia) pri vystavení dennému svetlu zlepšuje náladu a dlhodobú kognitívnu výkonnosť (Neurobiológia učenia a pamäte 2018)“

„S vývojom e-bicyklov sa sprístupnili nové svety príležitostí pre tých, ktorí chcú prijať tieto vedecké poznatky. Ľuďom to umožnilo vidieť viac z ich miestnej oblasti a preskúmať nové miesta, ktoré by za normálnych okolností mali problém vidieť na analógovom bicykli, a umožnilo to menej zdatným ľuďom jazdiť po boku milovanej osoby, čo by možno nedokázali. robiť roky."

Nájdite svoj vlastný úsmev na e-bicykli

Ste pripravení vrátiť sa na bicykel? Zažiť radosť dieťaťa na novom elektrobicykli?

zdroj: Shimano Lifestyle