Objavte svet bez obmedzení: Elektrobicykle, ktoré vás dostanú ďalej, rýchlejšie a s väčšou radosťou! Teraz za bezkonkurenčné ceny do vypredania zásob.

Bicykel roka 2023 MERIDA ONE-SIXTY 6000

Zatiaľ čo ONE-SIXTY bol od uvedenia na trh mimoriadne dobre prijatý, teraz získal svoje doteraz najväčšie ocenenie; titul Enduro Bike of the Year 2023 od MBUK a Bikeradar.

V náročnom, niekoľkomesačnom testovacom procese sa ONE-SIXTY 6000 postavil proti enduro bicyklom od mnohých značiek a dostal sa na vrchol ako najlepší zo všetkých. Hoci išlo o veľmi bojovnú záležitosť, početné funkcie, premyslený dizajn a kvalitná konštrukcia bicykla znamenali, že porazil svojich súperov.

Víťazstvo v teste je vynikajúcim potvrdením odvážneho nového prístupu bicykla, ktorý predstavuje množstvo rôznych konceptov zloženia  MERIDA, vrátane progresívnej geometrie a systému veľkosti AGILOMETER, ktorý umožňuje jazdcovi vybrať si veľkosť rámu, ktorá mu najlepšie vyhovuje.

ONE-SIXTY_6000_prpslv_MY2022

Nová koncepcia geometrie bola ocenená za to, že vďaka strmému uhlu sedadla 79° poskytuje vynikajúcu rovnováhu medzi horolezeckým výkonom a schopnosťou klesať. V recenzii sa uvádza, že zatiaľ čo jeho najbližší súperi „športový pohodlný posed na výstupy, ani jeden sa necíti tak temperamentne ako One-Sixty“.

Táto téma pokračovala aj vo výkone kinematického systému odpruženia FAST, v ktorom sa hovorilo, že pri jazde do kopca „môžete byť oklamaní, keď si budete myslieť, že šliapete na trailovom bicykli s krátkym zdvihom“, pričom bol zdôraznený aj dizajn flexstay nenáročný na údržbu. ako pozitívum.

Napriek tomu, že ide o bicykel na dlhé cesty, jeho správanie na singletracku bolo tiež pochválené: „Znížte svoju váhu, keď pumpujete vlnenie, alebo pristávate na zadnej strane skoku a raketovo sa to rozbehne vpred. Toto otočenie rýchlosti je zo začiatku trochu znepokojujúce, ale zvyknite si na to a z cesty dokážete vyžmýkať každý kúsok rýchlosti bez toho, aby ste museli otáčať pedálmi.“

Samozrejme, skutočný enduro bicykel potrebuje excelovať v zjazdoch a práve tu ONE-SIXTY opäť raz zapôsobil. Na strmom a technickom teréne testeri povedali, že „neuhýbne, keď sa veci hýbu, ale vďaka prepojenejšiemu pocitu a stabilnej geometrii budete chcieť ísť ešte tvrdšie“.

V súhrne povedali, že: „Boli to proporcie Meridy, podporné odpruženie a elektrizujúci pocit z jazdy, čo v konečnom dôsledku zavážilo. Zábava, ktorú si jazdci užili pri jazde na tých najdrsnejších trasách v okolí Dolceaqua, šmýkaní po rozoklaných skalách a driftovaní voľných zákrut, rozhodla, že to musel byť víťaz.“

Ak by ste chceli vidieť úplné špecifikácie víťazného ONE-SIXTY 6000, pozrite si stránku produktu tu alebo si pozrite úplný prehľad kompletného radu ONE-SIXTY tu .

Zdroj MERIDA-BICKES.COM